Julia July Design

︎ Over
︎ Contact
︎ Instagram

Grafisch ontwerp,
visueel onderzoek, videokunst, (digitale illustratie en analoge video- /fotografie. Julia July Design

︎ Over
︎ Contact
︎ Instagram

Grafisch ontwerp,
visueel onderzoek, videokunst
/animatie, (digitale)
illustratie en (analoge)
video- /fotografie.
JULIA JULY

Mijn naam is Julia July (1998). Ik woon en werk in Leiden als grafisch ontwerper. Het liefst werk ik op een analytische manier. Een materiaal onder een microscoop of scanner leggen om nieuwe inzichten en beelden te vinden is een voorbeeld van hoe ik een onderwerp op een visuele manier benader. Parallel hieraan probeer ik hetzelfde onderwerp op een theoretische manier te bestuderen om uiteindelijk het visuele en het onderzoek samen te brengen in één onderzoek.

Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat inzoomen op de kleinste dingen tot de grootste verrassingen kan leiden. Ik vind het leuk hoe een zeer complex onderwerp iets herkenbaars en toegankelijks kan worden voor iemand door visuele manieren van communiceren te gebruiken.

Binnen (en buiten) grafisch ontwerp wissel ik voor mijn beeldend werk technieken af zoals videokunst/animatie, collages, textieldesign, (digitale) illustratie en (analoge) video- en fotografie. Door technieken te gebruiken die meer zintuigen stimuleren dan alleen het gezichtsvermogen, kan een werk je verrassen.

Naast mijn eigen werk, werk ik ook binnen kunstenaarscollectief Stichting ROEM Leiden. De koppeling tussen kunst en wetenschap, verbindingen leggen met vreemden, verhalen vertellen, identiteit, het psychologische effect van(grafische) vormgeving, cognitieve wetenschappen en de zintuigen zijn thema's waar ik me bij tentoonstellingen met het collectief op heb gericht.Samenwerkingen
Kunst voor Ons Amsterdam, Amsterdam College Tour, De Kring Amsterdam, Ars Aemula Naturae, Advisory Board on Cancer, Infertility and Pregnancy (ABCIP), CHARLOT, INRELEASE, MELLE, Museum De Lakenhal, Stichting Groen Cronesteyn, Museum de Lakenhal, Museum Noordwijk, Hortus Botanicus Leiden, Midzomernacht Leiden, Leiden International Film Festival, Gebr. De Nobel, Get Lost Festival, Barry Badpak, Leids Cabaret Festival, Universiteit Leiden, Vensterbank Leiden, Uitlaatklep, Leidse Schouwburg-Stadsgehoorzaal, Stadhuis Leiden, STUDIO SLOW, SUBioMedicine, Kunstroute Leiden, De Leidse Burcht, Wibar, Leeszaal Rotterdam West