Julia July Design

︎ Over
︎ Contact

︎ Instagram
︎ LinkedIn


Grafisch ontwerp,
visueel onderzoek, videokunst, (digitale illustratie en analoge video- /fotografie. Julia July Design

︎ Over
︎ Contact
︎ Instagram

Grafisch ontwerp,
visueel onderzoek, videokunst
/animatie, (digitale)
illustratie en (analoge)
video- /fotografie.

RETHINKING NATURE
A visual study of nature now

Afstudeerwerk Willem De Kooning Academie 2021
BA Graphic Design, Social Practice - New Earth
Genomineerd voor de Drempelprijs 2021
︎︎︎Onderzoeksdocument: ‘Capturing Nature’Het resultaat van dit project kreeg de vorm van een boek waarin alles draait om het kijken, associëren en heroverwegen van het idee van ‘natuur'. Het presenteert verschillende percepties en definities van het begrip ‘natuur’ en de manieren waarop wij mensen verbinding maken met ‘de natuur’. Het laat de kijke zich afvragen wat natuur betekent en wat de instabiliteit en de dynamiek van de term kan inhouden, door een beeldtaal te gebruiken die breed te interpreteren is. 

Met dit project wilde ik meer te weten komen over hoe mensen zich verhouden tot het woord ‘natuur’ taalkundig gezien. Ik onderzocht de invloed van de definities die we eraan koppelen op onze filosofische grondslagen en scheiding tussen mens en natuur.

In het onderzoek dat vooraf ging aan dit boek ondervroeg ik 86 deelnemers over hun definitie en relatie tot ‘natuur’. Hieruit ontstond een breed scala aan natuurbeschrijvingen die ik kon vertalen op een visuele manier om de verschillen zichtbaar te maken in een oogopslag. Een van de visuele vertalingen hierin was het gebruik van frames/uitsnedes om de verschillende contexten en perspectieven van de deelnemers te benadrukken.